Image

DAPATCH MC (Perpinyà/Cat Nord)

És un cantant provinent de la Catalunya Nord, que es desenvolupa amb una fluidesa i estil incofusible. Això l’ha portat a actuar amb ManuDigital, Raggattack o Atili Bandelero.

DJ AKADEMY (Bordeus/França)

DJ Akademy Sound System va ser creat a a finals dels 80 a Bordeus, França per un grup d’apassionats del reggae procedents de França, Africa, el Regne Unit i fins i tot Jamaica. Va ser un dels primers sound systems nascuts fora de París i tenia un parell de selectors i molts artistes al micro cantant i fent “toasting” en diferents idiomes. L’intenció dels “soundmen” era promoure i mantenir l’essència original del Dancehall en els sound systems jamaicans portant artistes que controlessin en aquest estil. Des del 2010 els principals membres del sound han set en Daddy Jeff, un dels fundadors orginal dels 80, va construir els altaveus, opera el sound i n’és un dels principals selectors. En Digikal Ninja és un altre dels selectors que es va unir després d’arribar a França procedent del japó on havia estat resident durant 12 anys d’un dels clubs de reggae més coneguts de Tokyo. En Sir James també és un dels selectors i MC’s del col·lectiu, introdueix els temes, amanint així les sessions a l’estil tradicional.

Durant tots aquests anys el sound ha treballat amb artistes de renom com UBrown, Peter Youthman, Dapatch MC, Junior Roy, Young Kulcha, Zion Irie, Ras Daniel Ray, Nytto Dread i Real Rockers per mencionar-ne alguns. El col·lectiu ha actuat també en festivals com el Reggae Sun Ska, el FestiJam, el Dub Camp o l’International Dub Gathering.

RISE UP SOUND SYSTEM

DJ AKADEMY (FR) feat. DAPATCH MC
ITAL SKOL (BCN)
RISE UP SOUND SYSTEM AND CREW

De 12 a 16h SLAM (Tallers Hip-Hop) by AJ HEAL

Preus populars i foodtrucks
2 març 16 h
Domeny
Gratuït

Aquest any Rise Up associació reggae Girona celebra la 5a edició del Sound System al Black Music Festival. Com l’any passat el Park d’en Pitus (Domeny) serà l’espai per a celebrar-hi la jornada de Sound system que començarà a les 12 del migdia i s’allargarà fins a mitjanit. El Sound System constuït artesanalment per els membres de l’associació farà vibrar amb el seu so únic a tots es assistents.

A més aquest any Rise Up s’ha ajuntat amb l’associacó de nova creació AJ Heal dedicada a transformar espais i mentalitats amb propostes d'educació creativa i conscient, reivindicant l'art i la cultura del Hip-Hop com a eines de creixement. De 12 a 16h oferiran un espai creatiu on des dels més joves al més grans podran conèixer la cultura Hip-Hop a través de la música, l’art urbà i la dansa, acompanyats pels membres de l’associació.

ITAL SKOL (BCN)

Ital Skol es un col·lectiu de reggae-fanàticxs, amants de la música i la cultura jamaicana en format vinil. Ara ja fa ben bé dos anys que amplien la seva col·lecció peça per peça, i poc a poc van omplint les seves maletes de clàssics jamaicans dels 60, 70, 80, 90 i, perquè no, alguns milenials.
Destaquen per les seves entretingudes posades en escena en la que, sense vergonyes i amb molta traça, disfruten del clàssic "jamaican style": Vocal - Version. Real rub a dub soldiers nascuts al cor del barri de Sarrià-Sant Gervasi i amb un únic propòsit: portar la reggae music a tots els racons i difondre la seva cultura per als més interessats i els més desinteressats.