Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

BLACK MUSIC PÍCNIC

16 març 12 h
Parc del Migida
Gratuït

Ocupem la gespa i donem la benvinguda a la primavera!  
Concerts gratuïts per a tots els públics, food trucks i servei de bar. Porta el teu pícnic i gaudeix!

ORELLES DE XOCOLATA (12 h)

(CAT)

Els espectacles de la companyia Orelles de Xocolata són una experiència de concert en directe i interactiu per a tota la família. Amb “hits” històrics com a fil conductor, nens, nenes, pares, mares i tota la família gaudeixen plegats de la música i alhora descobreixen els seus secrets. La participació del públic, un munt d’elements d’animació a càrrec d’Estampades (dansa aèria, coreografies, clown, xanques, tirolina…) i una interpretació magistral a càrrec de la Xocobanda arrodoneixen un espectacle de qualitat.

WEB ARTISTA

BLACK MUSIC BIG BAND (13.15 h)

(CAT)

La BMBB és la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en el que s’anomena música negre, on el funky i soul són els principals estils.

La BMBB és la primera big band escola de les comarques gironines especialitzada en el que s’anomena música negre, on el funky i soul són els principals estils i es treballen temes de Maceo Parker, Tower of power, Ray Charles, Jaco Pastorius, Blues Brothers, etc.

Una big band és una gran formació musical pròpia de la música de jazz, que es popularitza al llarg dels anys 30 i 40 on el swing era bàsicament l’estil que s’interpretava. En l’actualitat el so de les big bands ha evolucionat molt podent interpretar qualsevol estil de música però sense haver perdut mai la sonoritat jazzística que la caracteritza. Una big band típica està formada per saxos, trompetes, trombons i secció rítmica.

La BMBB es va començar a organitzar a primer d'any i està reservada a menors de 25 anys. La intenció d’aquesta iniciativa gironina més enllà d’aprendre a interpretar aquests estils és la de fer actuacions arreu i per suposat en el propi Black Music Festival, i de crear un espai on els joves músics del nostre país hi trobin les condicions perfectes per desenvolupar i complementar la seva formació musical. Jams sessions, concerts o màster class seran algunes de les activitats que podran participar al llarg de l’any els membres de la BMBB.

La direcció musical del projecte és a càrrec d’Adrià Bauzó, multi-instrumentista, arranjador i fundador de la Girona Jazz Project big band, llicenciat en la modalitat de jazz pel conservatori superior de música del Liceu en especialitat de saxo i que ha treballat amb músics de renom com Maceo Parker, Bob Mintzer, Guillermo Klein, Perico Sambeat i Ze Eduardo entre d’atres.

WEB ARTISTA

THE GRAMOPHONE ALLSTARS BIG BAND (14.40 h)

(CAT)

The Gramophone Allstars Big Band seran al Black Music Pícnic, una de les cites a l'aire lliure de referència de l'agenda gironina i la festa de benvinguda a la primavera. 

Si a la gira del seu anterior  “Jazzmaica” van oferir més de setanta concerts i els va portar fins al Japó, sembla que “Maraca Soul” superarà aquells objectius. I ho farà de la mà d'un repertori de versions d'Stevie Wonder, The Skatalites, Ray Barretto o Nina Simone, totes elles adaptades al só Gramophone, amb pinzellades de bugaloo, calypso, ska i so New Orleans. Una cita obligada amb el ritme i el ball.

WEB ARTISTA

XAVI CANALIAS (16 h)

Soc en Canalias, estranyament sentiràs algú dir-me pel meu nom. Vaig descobrir la ràdio abans que el meu primer amor d’adolescència i m’he passat més hores en un estudi de ràdio que a les aules de l’escola o l’institut. Xerro pels descosits i, si el dia tingués més hores, les aprofitaria per xerrar.

He trepitjat algunes ràdios i televisions, i des de fa un parell d’anys he aterrat a RAC105, on em comunico amb els oients més interactius des de les 18 fins a les 22 h.